Dzięki rozwiniętej infrastrukturze krakowski Herbapol obok wytwarzania własnych produktów oferuje również usługi związane z przygotowywaniem, fasowaniem i pakowaniem towarów pod marką Klienta.
Mając też świadomość potrzeb branży spożywczej i Klientów długofalowo stosujących konkretne zioła Herbapol w Krakowie SA prowadzi także sprzedaż półproduktów (mieszanek, ciętych ziół prostych) luzem. W związku z oczekiwaniami ogrodów zoologicznych i hodowców zwierząt, na zlecenie możemy również przygotować wedle specyfikacji mieszanki dla zwierząt gospodarskich, egzotycznych i domowych.
Każdy Klient jest dla nas cenny i każdego traktujemy indywidualnie, dokładając największych starań w kwestii utrzymania wysokiego standardu i terminowości usług.
Usługi laboratoryjne
Dysponujemy również bogatym wyposażeniem laboratoryjnym, dzięki czemu możemy zaoferować również profesjonalne badania z zakresu:
- analizy kontrolne wymagane w procesie produkcji: materiałów wyjściowych, substancji czynnych, produktów luzem, materiałów opakowaniowych, produktów końcowych
- analizy metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej (HPLC)
- analizy metodą chromatografii gazowej (GC)
- analizy z wykorzystaniem Spektrofotometru UV-VIS (zakres długości fali 190-1100 nm)
- pomiary pH próbek: wody, roztworów i zawiesin wodnych, emulsji wodnych o zawartości wody powyżej 5%, produktów spożywczych – soki owocowe, syropy, kosmetyki – mydła w płynie, szampony, żele
- pomiary przewodności wody
- analizy z wykorzystaniem pieca muflowego np. oznaczanie zawartości popiołu
- badania stabilnościowe produktów leczniczych
- analiza mikrobiologiczna surowców zielarskich i gotowych produktów leczniczych w kierunku oznaczania:
- Ogólnej liczby bakterii tlenowych
- Liczby drożdży i pleśni
- Liczby Escherichia coli
- Obecności Staphylococcus ureus
- Obecności Pseudomonas aeruginosa
- Obecności Salmonella sp.
- badanie wody oczyszczonej metodą filtracji membranowej
- badanie środowiska w pomieszczeniach nie sterylnych
- oznaczanie metali ciężkich ASA (absorpcyjna spektometria atomowa)
- możliwość cyfrowego utrwalania obrazu (mikroskop)
- opracowanie i walidacja procedur analitycznych
- analizy jakościowe i ilościowe produktów zielarskich
- badania metodą chromatografii cienkowarstwowej – TLC